Dural Architect
Perspective of the new house


Dural Architect
Ground floor plan


Dural Architect
Hand sketch for concept design


Dural Architect
View of the interior


Dural Architect
Sitting room upstairs




- New house

Located in the suburb of Dural, this 2-storey family house is designed around a semi courtyard to make best use of natural light and ventilation. Light pours in through expansive north-facing windows, enlivening the kitchen, dining and living rooms on the ground floor. the open plan of the house allows for generous views and cross ventilation. It also creates cosy yet large spaces that integrate with the outdoor areas. this house is an elegant arrangement of geometric forms with interlocking volumes, bounded by plainer white surfaces.

Date: DA Approval 2014

Dural Architect
Ground floor plan


Dural Architect
Hand sketch for concept design


Dural Architect
View of the interior


Dural Architect
Sitting room upstairs